Blogs

8 november 2023

Pints & Predictions: de avond voor de verkiezingen

Op dinsdagavond 21 november organiseert Wepublic in samenwerking met Internationaal Perscentrum Nieuwspoort een verkiezingsevent, geïnspireerd op het Amerikaans model: Pints & Predictions. Tijdens dit evenement kijken we een dag vooruit: wat gaat de uitkomst zijn van de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023? Wie wordt de grootste partij, wie is de grootste winnaar en wie de grootste verliezer?

Op deze avond vindt traditiegetrouw het NOS-verkiezingsdebat plaats. Voorafgaand aan dit debat verzorgen de Nederlandse Brouwers een (alcoholvrije) bierproeverij, gevolgd door een expertpanel. In dit panel zullen diverse politieke experts met elkaar in discussie gaan. Vervolgens is op groot scherm het NOS-debat te volgen. Na afloop van het debat volgt er nog een korte nabeschouwing van het debat met de uitgenodigde experts.

De volgende sprekers zullen aanwezig zijn:

  • Maaike van Hooidonk (Co-CEO van Wepublic)
  • Fred Teeven (Voormalig Tweede Kamerlid en Staatssecretaris en Voorzitter van de Nederlandse Brouwers)
  • Lousewies van der Laan (Directeur Transparancy International en voormalig D66 politica)
  • Simon Otjes (Universitair docent Nederlandse Politiek aan de Universiteit Leiden)

Programma

  • 18.00 – 19.30: Inloop en bierproeverij verzorgd door de Nederlandse Brouwers
  • 19.30 – 20.30: Expertpanel
  • 20.30 – 22.00: NOS lijsttrekkersdebat op groot scherm
  • 22.00 – 22.10: Korte nabeschouwing expertpanel
  • 22.10 – 23.00: Borrel eventueel nabeschouwing NOS op groot scherm

We beloven een avond vol politieke passie en kijken ernaar uit om je daar te verwelkomen! Wil je erbij zijn? meld je dan snel aan voor het evenement via deze link. Aanmelden is vereist!

Praktische informatie
Datum: 21 november 2023
Locatie: Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Aanvangstijd: 18:00 uur
Entree: gratis toegang inclusief welkomstdrankje
Aanmelden kan tot 20 november 2023 18:00 uur.

Meer lezen

Per 1 maart is Michiel Kuiper gestart als adviseur public affairs bij de Nederlandse Vereniging van Banken. Hiervoor heeft hij ruim vier jaar op de beleidsafdeling van de NVB gewerkt. Daar heeft hij zich onder andere beziggehouden met de MKB-financieringsmarkt, commercieel vastgoedfinanciering en de gezondheidszorg. Eerder was hij – tijdens de Masteropleiding Public Affairs aan […]

Verder lezen »

Wepublic is uitgebreid met drie nieuwe medewerkers. Chris van de Weijer en Floris-Jan Blok zijn per 1 februari gestart als Junior Adviseur. Jacqueline Knobben is begonnen als Intelligence Specialist. Chris heeft een Bachelor Politicologie en een Master Environment and Resource Management afgerond. Daarnaast liep hij stage bij het EU-team van Berenschot en was hij actief voor de jongerendenktank The […]

Verder lezen »