Koppert Biological Systems

Wil jij een bijdrage leveren aan de Nederlandse en Europese beleids – en wetgevende ontwikkelingen die impact hebben op de bedrijfsvoering van Koppert?

Termijn verlopen

Koppert Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Wereldwijd zetten wij ons in voor gezonde, weerbare en vitale gewassen. Wil jij een bijdrage leveren aan de Nederlandse en Europese beleids – en wetgevende ontwikkelingen die impact hebben op de bedrijfsvoering van Koppert? Voor onze afdeling Public Affairs zijn wij op zoek naar een:

Public Affairs Specialist

40 uur per week, Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Market Access, bestaande uit 20 medewerkers. Het Public Affairs team bewaakt de Nederlandse en Europese beleids – en wetgevende ontwikkelingen die impact hebben op de bedrijfsvoering en de marktoegang van producten van Koppert. Duurzaamheid vormt een belangrijke peiler, waarbij via projecten en initiatieven de Global Positive Impact van Koppert verspreidt wordt. Als kennisleider op het gebied van biologische oplossingen neemt Koppert de leiding op deze thema’s en ontwikkelingen. Het vertrouwen in producten van natuurlijke oorsprong moet aangemoedigd blijven worden. De toegevoegde waarde die Koppert daarin levert mag meer en meer podium krijgen. Public Affairs wijst hierin de weg.

Wat ga je doen?

Je bent een ‘antenne’, inspirator en gekend netwerker namens Koppert binnen een breed (inter-) nationaal publiek/politiek netwerk. Je woont relevante bijeenkomsten en diverse (online) events bij om enerzijds de boodschap en ambitie van Koppert te verspreiden en anderzijds voorop te blijven lopen in aanstaande ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Die ontwikkelingen tracht je mee te beïnvloeden in het voordeel van Koppert en de sector. De zaken die je oppikt, vertaal je naar thematische communicatie en position papers die de koers van Koppert meebepalen. Je werkt mee aan het opzetten en onderhouden van een intern monitoring – en rapportage systeem om interne stakeholders te informeren en te adviseren. Hierbij gaat het om belangrijke ontwikkelingen in wet- en regelgeving die invloed hebben op onze bedrijfsvoering en de markttoetredingen van ons product portfolio.

De scope van deze functie is Europees. Jouw focus ligt dus bijvoorbeeld sterk op wat in Brussel en belangrijke Europese netwerkorganisaties gebeurt. Je voert projecten uit rond UP2030 in Nederland en F2F/Green Deal op Europees vlak. Je monitort de voortgang en resultaten van deze acties. Je rapporteert aan de manager market access.

Wat breng je mee?

  • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als beleidsmedewerker, Public Affairs Specialist of lobbyist binnen een internationale omgeving;
  • Je hebt een universitaire studie afgerond, bij voorkeur in de richting van internationale politiek of Bestuurskunde;
  • Je kent je weg in Den Haag en Brussel, waar je een breed netwerk hebt. Kennis van de land- en tuinbouw sector is een pre;
  • Je hebt ervaring als project manager of met projectmatig werken en het opstellen van stukken ter voorbereiding van vergaderingen, projecten etc;
  • Je kunt position papers en andere stukken opmaken en verdedigen;
  • Je kan omgaan met verschillende in- en externe belangen. Je bent organisatie – en politiek sensitief.
  • Je beheerst de Engelse taal. Nederlands of een andere Europese taal zijn een pre.

Over welke competenties beschik je?

  • Doeltreffend communiceren
  • Plannen en organiseren
  • Netwerken en relatiebeheer
  • Strategisch en conceptueel denken
  • Overtuigingskracht
  • Analytisch Vermogen

Wat kun je van ons verwachten?

Onze organisatie groeit en je komt te werken in een familiebedrijf in een internationale omgeving.

Geen dag is hetzelfde en dynamiek en vooruitgang staan voorop. Je krijgt bij ons veel ruimte om je ideeën en plannen neer te zetten. Ook investeren we veel in de ontwikkeling en groei van onze medewerkers. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze eigen Koppert Academy die continu bezig is met het faciliteren van trainingen en talent-ontwikkeling van ons waardevol personeel. Hier kun je meer informatie vinden over de pijlers van onze cultuur en onze kernwaarden.

Waarom Koppert?

Koppert Biological Systems wil de gezondheid van mens en aarde verbeteren. In samenwerking met de natuur maken we de landbouw gezonder, veiliger en productiever. We bieden een geïntegreerd systeem van specialistische teeltkennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeteren. De kern van de activiteiten van Koppert is het streven om voortdurend natuurlijke principes te ontdekken en te benutten. Het vermogen om deze kennis te vertalen in praktische toepassingen die bijdragen aan het vinden van oplossingen voor heersende problemen is onze kracht.

De afgelopen jaren heeft de uitgebreide knowhow van insecten, mijten, micro-organismen, biostimulanten en feromonen Koppert geïnspireerd tot talloze oplossingen voor de land- en tuinbouw. Hierdoor worden plagen op duurzame en effectieve wijze bestreden en krijgen ziekten steeds minder kans. Bij Koppert NL werken ruim 600 medewerkers en wereldwijd circa 2000 medewerkers. Voor meer informatie bezoek onze website www.koppert.nl.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer via de ‘Solliciteer ’button en laat jouw CV en motivatie bij ons achter!

Meer informatie?

Neem contact op met Rajni Moennalal (Recruitment Business Partner) via [email protected]. Bekijk ons ook op Youtube.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Termijn verlopen