Personalia

15 maart 2023

Michiel Kuiper Adviseur Public Affairs bij de Nederlandse Vereniging van Banken

Per 1 maart is Michiel Kuiper gestart als adviseur public affairs bij de Nederlandse Vereniging van Banken. Hiervoor heeft hij ruim vier jaar op de beleidsafdeling van de NVB gewerkt. Daar heeft hij zich onder andere beziggehouden met de MKB-financieringsmarkt, commercieel vastgoedfinanciering en de gezondheidszorg. Eerder was hij – tijdens de Masteropleiding Public Affairs aan de Universiteit Leiden – voor Jeugdzorg Nederland actief in de ondersteuning van public affairs activiteiten.

Over zijn interne overstap zegt Kuiper: “Banken staan midden in de maatschappij en zijn betrokken bij alle grote transities. In de afgelopen jaren heb ik veel mogen leren over belangenbehartiging bij ministeries, toezichthouders en andere stakeholders. Die kennis en ervaring zet ik nu graag in om in ‘het Haagse’ met banken en stakeholders te werken aan een toekomstbestendige bankensector die bijdraagt aan een welvarende, duurzame en inclusieve samenleving, in Nederland en daarbuiten. Een mooie uitdaging waar ik veel zin in heb!”

Meer lezen

Op 1 december is Job Barnhoorn gestart als senior coördinator Government Affairs bij de Renewable Energy Group (REG). In deze nieuwe functie zal hij zich inzetten voor de rol van hernieuwbare biobrandstoffen bij het behalen van de Nederlandse duurzaamheidsdoelstellingen. Hij zal hiertoe zowel direct contact onderhouden met het Rijk en de Tweede Kamer, als indirect […]

Verder lezen »

Een initiatief van GroenLinks. Benieuwd waar de podcast over gaat?

Verder lezen »