Personalia

15 maart 2023

Michiel Kuiper Adviseur Public Affairs bij de Nederlandse Vereniging van Banken

Per 1 maart is Michiel Kuiper gestart als adviseur public affairs bij de Nederlandse Vereniging van Banken. Hiervoor heeft hij ruim vier jaar op de beleidsafdeling van de NVB gewerkt. Daar heeft hij zich onder andere beziggehouden met de MKB-financieringsmarkt, commercieel vastgoedfinanciering en de gezondheidszorg. Eerder was hij – tijdens de Masteropleiding Public Affairs aan de Universiteit Leiden – voor Jeugdzorg Nederland actief in de ondersteuning van public affairs activiteiten.

Over zijn interne overstap zegt Kuiper: “Banken staan midden in de maatschappij en zijn betrokken bij alle grote transities. In de afgelopen jaren heb ik veel mogen leren over belangenbehartiging bij ministeries, toezichthouders en andere stakeholders. Die kennis en ervaring zet ik nu graag in om in ‘het Haagse’ met banken en stakeholders te werken aan een toekomstbestendige bankensector die bijdraagt aan een welvarende, duurzame en inclusieve samenleving, in Nederland en daarbuiten. Een mooie uitdaging waar ik veel zin in heb!”

Meer lezen

Per 15 mei start Olivier van Paasschen als adviseur Public Affairs bij ProRail. Hiervoor was hij ruim vierenhalfjaar belangenbehartiger bij de ANWB en de Mobiliteitsalliantie. Daar hij heeft zich onder andere beziggehouden met de invoering van betalen naar gebruik, verkeersveiligheid en verschillende infrastructuurprojecten. Over zijn overstap van de ANWB naar ProRail zegt Van Paasschen: “Nederland […]

Verder lezen »

In ons vaste rubriek 10-vragen-aan komt een bekend persoon uit het politiek speelveld langs. Dit keer was het de beurt aan Karen van den Einden, Senior adviseur Public Affairs en Positionering bij Natuur & Milieu. 

Verder lezen »