Personalia

9 augustus 2022

Mirjam van Belzen per 1 juli naar Amsterdam UMC.

Op 1 juli is Mirjam van Belzen gestart als senior adviseur Public Affairs bij het Amsterdam UMC.

Hiervoor was zij als senior adviseur werkzaam bij Van Oort & Van Oort Public Affairs en Communicatie. Daarnaast was zij trainer bij de Public Affairs Academie, de kennispartner van het bureau Van Oort & Van Oort. Eerder werkte zij als belangenbehartiger en woordvoerder voor de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). En was zij langere tijd werkzaam in de culturele sector.

Over haar overstap zegt Van Belzen: “Ik heb enorm veel zin om de belangen van het Amsterdam UMC verder op de kaart te zetten. Onderwerpen als digitalisering, innovatie, duurzaamheid en een gezondere samenleving staan hoog op de agenda. Als grootste academisch medisch centrum in Nederland, waar zorg, wetenschap en onderwijs onder een dak verkeren, heeft het Amsterdam UMC hier een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid in. Niet alleen in de hoofdstad en de regio maar ook ver daarbuiten.”

Meer lezen

Een initiatief van Gerjan van den Heuvel en Daan Wijnants. Benieuwd waar de podcast over gaat?

Verder lezen »

Met de langste formatie in de Nederlandse geschiedenis achter de rug, maar liefst 273 dagen, is het dan nu echt zo ver. Het coalitieakkoord, met de titel ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’, is op 15 december 2021 gepresenteerd door VVD, D66, CDA en CU. In het nieuwe regeerakkoord wordt er gul gestrooid met […]

Verder lezen »