Blogs

30 oktober 2020

Public affairs: Spotlicht in de achterkamertjes

Overduidelijk wekt ons public affairs vak steeds meer interesse in de publieke media-arena. Nederland trekt een aardig beentje bij de laatste jaren. Op alle fronten is er aandacht: radio (BNR Lobbypanel), televisie (Haagse Lobby en Rambam) en boeken van journalisten zoals de publicaties van Joris Luyendijk (Je hebt het niet van mij, maar),  Ariejan Korteweg (Lobbyland) en Tom Jan Meeus (Haagse Invloeden).

De tijd is voorbij dat de media een willoos instrument waren in de handen van doorgewinterde spin doctors. De rollen zijn nu omgedraaid, lobbyisten spelen hun rol binnen de kaders van de mediacratie.  Klanten imponeren met geheimzinnige implicaties van netwerken, kennissen, vrinden, genootschappen en andere onnavolgbare (en onbetaalbare) invloeden achter de schermen is een steeds lastiger businessmodel.

Als de deuren open zijn, kunnen we net zo goed zelf de ramen opengooien en laten zien wat we doen. Voordat anderen ons vangen in hun frame. Laten we beginnen met onszelf. Met een heldere website waarop we dingen delen die het vermelden waard zijn.

Doe mee!  Misschien niet zo intrigerend als het oude schimmenspel, maar een heldere opening naar een nieuwe reputatie van het op-een-na-oudste-beroep-ter-wereld. Dat kunnen we prima aan. Public affairs kan anno 2020 het daglicht best verdragen: leve de geboorte van Lobbynieuws.nl!

Meer lezen

Een initiatief van GroenLinks. Benieuwd waar de podcast over gaat?

Verder lezen »

Een initiatief van Raymond Mens. Benieuwd waar de podcast over gaat?

Verder lezen »