Personalia

30 januari 2023

Wytse Sonnema naar Lely

Wytse Sonnema is sinds 12 december public affairs manager bij Lely. Hij maakt de overstap van boerenbelangenbehartiger LTO Nederland.

Lely ontwikkelt en vermarkt robots en automatiseringssystemen voor de melkveehouderij. Het familiebedrijf uit Maassluis heeft zo’n 1.600 actieve patenten en is met 2.100 werknemers in meer dan 45 landen actief.

In Nederland is het bedrijf volop in de politieke aandacht vanwege de Lely Sphere, een circulair stalsysteem waarmee de stikstofuitstoot van een melkveestal met 70% kan worden teruggedrongen.

Sonnema is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wereldwijde strategische public affairs agenda van Lely, met speciale aandacht voor thuisland Nederland en de Europese instituties. Hij blijft daarnaast met enige regelmaat politicologie en bestuurskunde doceren aan onder andere de Universiteit Utrecht.

Meer lezen

Per 1 februari 2022 is Sharon gestart als Public Affairs Manager bij bol.com. Hiervoor is Sharon bijna 9 jaar werkzaam geweest in de consultancy. De laatste 3,5 jaar bij adviesbureau voor de digitale wereld, Considerati. Daarvoor werkte Sharon bij adviesbureau Public Matters.

Verder lezen »

Amal Tourabi is sinds 1 november 2020 gestart als Manager Public Affairs bij Airbus Defence and Space Netherlands. Hiervoor heeft zij gewerkt als Manager Belangenbehartiging bij FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Daarvoor heeft zij ook de belangen van Oost-Nederland behartigd in Den Haag.

Verder lezen »