Personalia

30 januari 2023

Wytse Sonnema naar Lely

Wytse Sonnema is sinds 12 december public affairs manager bij Lely. Hij maakt de overstap van boerenbelangenbehartiger LTO Nederland.

Lely ontwikkelt en vermarkt robots en automatiseringssystemen voor de melkveehouderij. Het familiebedrijf uit Maassluis heeft zo’n 1.600 actieve patenten en is met 2.100 werknemers in meer dan 45 landen actief.

In Nederland is het bedrijf volop in de politieke aandacht vanwege de Lely Sphere, een circulair stalsysteem waarmee de stikstofuitstoot van een melkveestal met 70% kan worden teruggedrongen.

Sonnema is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wereldwijde strategische public affairs agenda van Lely, met speciale aandacht voor thuisland Nederland en de Europese instituties. Hij blijft daarnaast met enige regelmaat politicologie en bestuurskunde doceren aan onder andere de Universiteit Utrecht.

Meer lezen

Herman Wolswinkel wordt per 1 februari 2021 senior adviseur public affairs bij NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven. Zijn overstap betekent een terugkeer naar de nieuwssector. Hij werkte eerder van 2010 tot 2019 bij de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven. Sinds voorjaar 2019 was hijadviseur public affairs bij de Nederlandse ggz. Hij begon zijn loopbaan bij het […]

Verder lezen »

Anne-Marie Frissen is per 1 juni gestart bij NOGEPA als Senior Adviseur Communicatie en Public Affairs. NOGEPA, de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie, is de branchevereniging van de dertien bedrijven die in Nederland een vergunning hebben om on- en offshore gas op te sporen en te winnen. Hiervoor werkte Anne-Marie bij Bouwend Nederland als belangenbehartiger infrastructuur.

Verder lezen »