Personalia

8 september 2023

Marc Wever naar McDonald’s Nederland

Per 1 september is Marc Wever gestart als Governmental Affairs Specialist bij McDonald’s Nederland. Hiervoor was hij bijna vijf jaar werkzaam als adviseur op communicatie en (digital) public affairs bij EPPA in Den Haag. Binnen die hoedanigheid was Marc actief binnen verschillende sectoren als MKB, eerstelijnszorg, brancheorganisaties en decentrale overheden. Een interim-opdracht als woordvoerder en manager gezondheid bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zorgde ervoor dat zijn enthousiasme over voedsel en gezondheid werd aangewakkerd.

Zijn nieuwe functie binnen McDonald’s Nederland ziet Marc als een mooie kans: “Bij een groot bedrijf als McDonald’s kun je ook daadwerkelijk een positieve impact maken op de maatschappij. Juist nu grote thema’s zoals duurzaamheid, energie- en eiwittransitie en afvalreductie veel aandacht vragen is het belangrijk voor bedrijven, die met deze thema’s te maken hebben, om hiermee aan de slag te gaan. Het feit dat McDonald’s zich volop inzet op deze thema’s motiveert mij ook om binnen dit bedrijf een stap extra te zetten. Ik kijk er naar uit om verder aan de slag te gaan!”

Meer lezen

Een initiatief van De Volkskrant. Benieuwd waar het over gaat?

Verder lezen »

In ons vaste rubriek 10-vragen-aan komt een bekend persoon uit het politiek speelveld langs. Dit keer was het de beurt aan Hayke Veldman! Hij geeft de pen door aan Marcel Gerritsen, managing director bij BPRA Public Affairs. 1. Wat is het grootste lobbysucces dat je in je loopbaan bent tegengekomen? Mijn grootste lobbysucces is de […]

Verder lezen »