Kantoor belicht

5 januari 2021

Kantoor belicht… WKPA

Een betere wereld door eerlijke lobby – zo luidt onze missie. Op het eerste gezicht lijkt lobby niet het domein van wereldverbeteraars. Ondoorzichtig, old boys network, gevestigde belangen die zichzelf veiligstellen – dat zijn associaties die mensen veelal hebben bij het werk van lobbyisten. Toch meent Wallaart & Kusse Public Affairs (WKPA) dat de eerlijke lobby de enige effectieve lobby is. 

Wij geloven dat anno 2021 het tijdperk van eerlijke lobby echt is aangebroken. De manier waarop macht werkt is fundamenteel aan het veranderen. Gesloten bolwerken brokkelen af door de vrije stroom van informatie, de kleinere afstand tot gezagsdragers en de roep om openheid. 

De lobby van gisteren is daarom kansloos in de wereld van morgen. Wij willen vooroplopen bij het vormgeven van de lobby van de toekomst. Eerlijke lobby begint met de wens op (opr)echte informatie te vergaren en te delen in het publiek debat. Dit is sleutel naar duurzame invloed. Hierbij helpen wij u graag.

Integriteit en transparantie zijn voorwaarden voor eerlijke lobby. WKPA is trots om als eerste lobbykantoor lid te zijn van Transparency International Nederland (TI NL). Samen met TI NL zetten we ons in voor lobbyregulering. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart zullen wij hierover een online evenement organiseren. Houd onze websites in de gaten voor meer informatie. 

Naast integriteit en transparantie vindt WKPA toegankelijkheid belangrijk. Met onze stichting (Lobby Lokaal) ondersteunen wij burgerlobbyisten bij hun lobby op gemeenteniveau. Afgelopen jaar hielp Lobby Lokaal met informatie, training en advies maar liefst 250 mensen. Dit aantal willen wij in 2021 graag verdubbelen. Ken je burgerinitiatieven die gratis lobbyhulp kunnen gebruiken? Stuur ze vooral door naar Lobby Lokaal. 

Meer lezen

Aileen de Witte start per 1 juli bij Royal Flora Holland. Aileen over haar nieuwe rol: “Na een aantal jaren bij BPRA public affairs mij hard te hebben gemaakt voor de zorgsector, start ik per 1 juli bij Royal Flora Holland. De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor het oplossen van de enorme uitdagingen […]

Verder lezen »

Per 1 oktober start Tim de Kroon als senior public affairs adviseur bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).  Hiervoor werkte hij als strateeg bij de gemeente Tilburg en in public affairs functies bij ProRail, de Nederlandse vereniging voor pedagogen en onderwijskundigen (NVO) en lobbyadviesbureau Public Matters.

Verder lezen »