Blogs

18 augustus 2023

Podcastserie De kracht van het woord

Welke lobby gaat er vooraf aan een besluit? Wat doen belangengroepen om hun verhaal voor het voetlicht te krijgen? Wat is het belang van communicatie en media op besluiten? En wat kan jij zelf doen om invloed uit te oefenen? Deze thema’s en meer komen in de podcastserie De kracht van het woord aan de orde.

De kracht van het woord laat zien welke invloed het bedrijfsleven, de maatschappij en de politiek op elkaar uitoefenen. Elsemieke Havenga, bekend van RTL Nieuws en Editie NL, voert samen met adviesbureau Wepublic het gesprek met gasten over invloed op het publieke en politieke debat. Toekomstige afleveringen van de podcast geven op verschillende thema’s inzicht in de invloed van communicatie en public affairs op besluitvorming.

Leerzame verhalen van achter de schermen

Podcasthost Elsemieke Havenga wil met de podcast licht schijnen op de krachten die spelen achter grote maatschappelijke keuzes. “Met deze podcast willen we de sluier oplichten van de ondoorzichtige wereld van belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding en beeldvorming en de krachten blootleggen die effect hebben op grote maatschappelijke keuzes.”

Mark van den Anker, Co-CEO van Wepublic, wil zijn vakgebied van haar geheimzinnigheid ontdoen. “Met ‘De kracht van het woord’ willen we als bureau inspirerende en leerzame verhalen van achter de schermen delen. Iedereen kan invloed uitoefenen op het publieke en politieke debat. Met deze podcast vertellen we hoe.”

Meer lezen

Wepublic is uitgebreid met drie nieuwe medewerkers. Chris van de Weijer en Floris-Jan Blok zijn per 1 februari gestart als Junior Adviseur. Jacqueline Knobben is begonnen als Intelligence Specialist. Chris heeft een Bachelor Politicologie en een Master Environment and Resource Management afgerond. Daarnaast liep hij stage bij het EU-team van Berenschot en was hij actief voor de jongerendenktank The […]

Verder lezen »

Een initiatief van EW. Benieuwd waar de podcast over gaat?

Verder lezen »