Personalia

5 februari 2021

Herman Wolswinkel maakt overstap naar NDP Nieuwsmedia

Herman Wolswinkel wordt per 1 februari 2021 senior adviseur public affairs bij NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven. Zijn overstap betekent een terugkeer naar de nieuwssector. Hij werkte eerder van 2010 tot 2019 bij de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven.

Sinds voorjaar 2019 was hijadviseur public affairs bij de Nederlandse ggz. Hij begon zijn loopbaan bij het bureau Winkelman & Van Hessen.

Herman Wolswinkel ziet ernaar uit om zich opnieuw in te zetten voor de nieuwssector: “Nieuwsmedia zijn maatschappelijk relevant, nieuwsbedrijven zijn op commerciële leest geschoeid en door digitalisering verandert de sector in hoog tempo. Die combinatie maakt de nieuwssector vanuit PA-oogpunt voor mij echt uniek. Daar ga ik vol overtuiging voor aan de slag.”

Meer lezen

De lobby en het kabinet moeten de maatschappelijke kritiek serieus nemen, schrijven lobbyisten Nelleke Hijmans, Wytse Sonnema, Karen van den Einden, Tom Kunzler, Mette Vreeken en Hylke Brunt. De afgelopen maanden ruilden verschillende politici hun baan in voor het lobbyvak, met grote verontwaardiging tot gevolg. We oordelen hard als het hierbij om een overstap naar […]

Verder lezen »

In onze vaste rubriek 10-vragen-aan komt een bekend persoon uit het politieke speelveld langs. Dit keer was het de beurt aan Joeri Redder-Veen, Adviseur public affairs bij de Nederlandse ggz. Wat is de grootste lobbyfout die je hebt gemaakt en wat heb je daarvan geleerd? Twee dingen. Omdat ik uit het woordvoerderschap het PA-vak in […]

Verder lezen »