Personalia

7 april 2023

Laurine Bonnewits naar FME

Per 1 april is Laurine Bonnewits gestart als Public affairs advisor bij FME. Laurine is gespecialiseerd in belangenbehartiging in het complexe speelveld waar politiek, bedrijfsleven, overheid samen komen. Zij heeft een achtergrond al jurist en heeft een ruime bestuurlijke ervaring in gemeenteraden en in de Provinciale Staten van Zuid-Holand opgedaan. Daarnaast heeft ze veel ervaring opgedaan in de wereld van de tech en startups in haar vorige functie bij een Tekle Holographics, een startup in 3D visualisaties/hologrammen.  Bij FME heeft ze de portefeuille Industrie en zal zich vooral gaan richten op de energietransitie, duurzaamheid en circulariteit.

Bonnewits over haar keuze voor FME; “Nederland behoort tot de top van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van onze technologische industrie en daar moeten we trots op zijn. De vindingrijkheid van onze ondernemers en hun medewerkers zorgt al decennialang voor economische groei. Technologie helpt immers steeds vaker bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. In de zorg, bij de energietransitie en voor een duurzame voedselketen. Tech heeft de toekomst, daar wil ik graag mijn bijdrage aanleveren om de positie van deze ondernemers te versterken en hen te helpen efficiënt te verduurzamen”.

Meer lezen

1. Wat is het grootste lobbysucces dat je in je loopbaan bent tegengekomen? De steunpakketten voor bedrijven c.q. hun werknemers enkele weken na de uitbraak van Covid-19 in Nederland. Het tempo waarin die pakketten werden gerealiseerd nadat VNO-NCW en FNV ze bepleitten, en de omvang van de steun, waren (en zijn) ongekend. 2. Wat zou […]

Verder lezen »

Een initiatief van Jaap Jansen. Benieuwd waar de podcast over gaat?

Verder lezen »