Personalia

5 september 2022

Sherlo Esajas nieuwe Manager Public Affairs bij Buma/Stemra

Vanaf 1 september 2022 is Sherlo Esajas aan boord bij Buma/Stemra in de rol van Manager Public Affairs. Binnen deze rol gaat Sherlo zich richten op het versterken van het muziekauteursrecht voor de bij Buma/Stemra aangesloten componisten, tekstschrijvers en uitgevers van muziek, zowel nationaal als internationaal.

Sherlo heeft ruime ervaring in de politieke arena, zowel op het gebied van beleidsbeïnvloeding als woordvoering. Bij Buma/Stemra ligt zijn focus op het bevorderen van samenwerking tussen de leden onderling en het onderhouden en stimuleren van een actieve relatie met de politieke besluitvorming rondom het muziekauteursrecht. Daarnaast vertegenwoordigt Sherlo Buma/Stemra en de bij haar aangesloten muziekauteurs bij nationale en internationale koepels voor muziekauteursrecht zoals VOICE, CISAC en GESAC.

Sherlo Esajas: “‘Bij Buma/Stemra mag ik de (politieke) belangen behartigen van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland. Muziek is iets wat ons allemaal verbindt en ik ben dan ook heel trots dat ik werkzaam mag zijn in deze branche. Thema’s zoals verdere digitale groei, internationale regelgeving rond muziekstreaming, AI en buy outs raken onze leden. Ik wil graag bijdragen aan hun succes en heb daar enorm veel zin in!’

Bernard Kobes, CEO van Buma/Stemra: “Buma/Stemra bevindt zich in het hart van de muziekindustrie. Met Sherlo aan boord verstevigen we onze strategische plek in Nederland en daarbuiten, eentje die cruciaal is bij het waarmaken van onze doelen. We zijn ervan overtuigd dat Sherlo met zijn ervaring en persoonlijkheid kan bijdragen aan een versterking van de positie van onze 36.000 leden.” 

Meer lezen

In ons vaste rubriek 10-vragen-aan komt een bekend persoon uit het politiek speelveld langs. Dit keer was het de beurt aan Mira Levi, die op dit moment haar PA-werkzaamheden bij Transport en Logistiek Nederland afrondt en begin 2022 senior Public Affairs adviseur bij Gemeente Utrecht wordt.

Verder lezen »

Amal Tourabi is sinds 1 november 2020 gestart als Manager Public Affairs bij Airbus Defence and Space Netherlands. Hiervoor heeft zij gewerkt als Manager Belangenbehartiging bij FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Daarvoor heeft zij ook de belangen van Oost-Nederland behartigd in Den Haag.

Verder lezen »