Personalia

5 september 2022

Sherlo Esajas nieuwe Manager Public Affairs bij Buma/Stemra

Vanaf 1 september 2022 is Sherlo Esajas aan boord bij Buma/Stemra in de rol van Manager Public Affairs. Binnen deze rol gaat Sherlo zich richten op het versterken van het muziekauteursrecht voor de bij Buma/Stemra aangesloten componisten, tekstschrijvers en uitgevers van muziek, zowel nationaal als internationaal.

Sherlo heeft ruime ervaring in de politieke arena, zowel op het gebied van beleidsbeïnvloeding als woordvoering. Bij Buma/Stemra ligt zijn focus op het bevorderen van samenwerking tussen de leden onderling en het onderhouden en stimuleren van een actieve relatie met de politieke besluitvorming rondom het muziekauteursrecht. Daarnaast vertegenwoordigt Sherlo Buma/Stemra en de bij haar aangesloten muziekauteurs bij nationale en internationale koepels voor muziekauteursrecht zoals VOICE, CISAC en GESAC.

Sherlo Esajas: “‘Bij Buma/Stemra mag ik de (politieke) belangen behartigen van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland. Muziek is iets wat ons allemaal verbindt en ik ben dan ook heel trots dat ik werkzaam mag zijn in deze branche. Thema’s zoals verdere digitale groei, internationale regelgeving rond muziekstreaming, AI en buy outs raken onze leden. Ik wil graag bijdragen aan hun succes en heb daar enorm veel zin in!’

Bernard Kobes, CEO van Buma/Stemra: “Buma/Stemra bevindt zich in het hart van de muziekindustrie. Met Sherlo aan boord verstevigen we onze strategische plek in Nederland en daarbuiten, eentje die cruciaal is bij het waarmaken van onze doelen. We zijn ervan overtuigd dat Sherlo met zijn ervaring en persoonlijkheid kan bijdragen aan een versterking van de positie van onze 36.000 leden.” 

Meer lezen

Op 16 mei start Ivo Poulissen in het External Affairs team van KPN als senior adviseur Public Affairs. Hij was de afgelopen jaren werkzaam in het Public Affairs team van PostNL. Voor die tijd behartigde hij onder andere de belangen van de digitale sector bij NLdigital. Poulissen over zijn nieuwe rol: “De impact van digitalisering […]

Verder lezen »